logo heb

univ logo heb

01 02 03 04 05 06 07

סטודנטים בתעשייה


מאיה ליפקין גולדברג - Global Strategic Alliances ב-Samsung Electronics R&D Israel:

maya

השכלה: תואר שני בפסיכולוגיה ארגונית תעסוקתית, אוניברסיטת חיפה.
התמחות: עיצוב ממשק משתמש

תקופת עבודה במוקד לארגונומיה וגורמי אנוש: 2002-2007
תאור פעילות בתקופת העבודה במוקד לארגונומיה וגורמי אנוש:

תכנון וביצוע פרויקטים בתחום הנדסת אנוש מטעם משרד הביטחון, חיל אויר, חיל הים וגופים צבאיים ואזרחיים נוספים.
תחומי מחקר מרכזיים: שימושיות בתצוגות דו ותלת ממדיות, תצוגות טקטיות, מעקב תנועות עיניים, חיפוש ויזואלי, קבלת החלטות וכו'. הפרויקטים עסקו באיפיון משתמשים ובחינת אינטראקצית משתמש- מערכת, מבחני שימושיות והערכות מומחים, בדיקה ושיפור של ממשקים ותצוגות, ניתוח תהליכים קוגניטיביים ותפיסתיים בעת ביצוע המטלות.
ארגון יום עיון "תצוגות וממשקים-מחקרים באוניברסיטת חיפה" בשיתוף האגודה הישראלית להנדסת אנוש וארגונומיה ואוניברסיטת חיפה- יולי 2006.
ריכוז פעילות קבוצת עבודה "תקשורת אדם-מכונה" בשיתוף האגודה הישראלית להנדסת אנוש וארגונומיה, ארגון UPA ISRAEL והמוקד לארגונומיה וגורמי אנוש.

על חווית העבודה במוקד:
התחלתי את דרכי במוקד כעוזרת מחקר במשרה חלקית וסטודנטית לתואר שני לפסיכולוגיה ארגונית במסלול התמחות להנדסת אנוש. במשך הזמן הייתי מעורבת במספר גדול של פרויקטים ומחקרים אקדמיים ובטחוניים והמשכתי לעבוד במשרה מלאה כרכזת מחקר. לאחר סיום תואר שני המשכתי את עבודתי במוקד למשך שנתיים נוספות. במסגרת העבודה במוקד למדתי המון על שיטות מחקר, תחומים שונים בהנדסת אנוש, איסוף וניתוח נתונים, תכנון וביצוע ניסוים. הכרתי ופגשתי המון אנשים חכמים ומרתקים שתרמו המון לידע וניסיון שלי, ביקרתי בהרבה כנסים והרצאות, יצאתי ניסוים ותצפיות בשטח, וכמובן למדתי המון מהאנשים והמנהלים שעבדתי איתם במוקד. עד היום הידע, הניסיון, והחשיפה לתחומים השונים שצברתי במוקד עוזרים לי בעבודה. אני שומרת על קשר חם עם עמיתי מהמוקד ומתייעצת איתם לעיתים בנושאים מקצועים. 
 
מה אני עושה היום?
2007-2014:  מעצבת ממשק משתמש בSamsung Electronics R&D Israel

תכנון ואיפיון ממשקי משתמש עבור מגוון מוצרי סמסונג
ניהול מעבדת שימושיות, תכנון וביצוע בדיקות שימושיות
תכנון וביצוע מחקרים וניסוים תעשיתיים 
ביצוע הערכות מומחה
עבודה בצוותים אינטרדיסציפלינרים (מנהלי מוצר, צוותי פיתוח, מנהלי פרויקט, גרפיקאים)
ליווי פרויקטים לאורך מחזור חיים מלא, מהגדרת דרישות המוצר ועד יציאת המוצר לשוק
ניהול מוצר, מחקר על מגמות שוק והתפתחויות טכנולוגיות

 

שי אבירם - מעצב חווית משתמש בחברת UI

שמי שי אבירם ואני עובד כשנה וחצי בחברת UI אשר עוסקת בתחום של הנדסת אנוש.
במסגרת עבודתי אני נדרש לאפיין ממשקים שונים ומגוונים (תוכנת מחשב, אתרי אינטרנט, אפליקציות למובייל ולטאבלטים)
העבודה היינה מאתגרת ומגוונת ביותר והיא דורשת חשיבה יצירתית רבה וניתוח לוגי של מערכות מורכבות. 
החשיפה לתחום של הנדסת אנוש\חווית משתמש (לתחום זה שמות רבים ביותר!) גילה לי עולם שנוגע בתחומים רבים - פסיכולוגיה\ מחשבים\ תקשורת \ גרפיקה\ עיצוב\ שיווק ועוד. אני מצאתי במקצוע מקום נהדר להגשים את הדחף שלי לחקור ולהבין פסיכולוגיה עם אהבתי לעולם הטכנולוגיה.

חוויות מהמוקד לארגונומיה וגורמי אנוש:
בזמן לימודים לתואר שני במגמה הקוגנטיבית עבדתי במוקד לארגונומיה והנדסת אנוש. 
המוקד משמש כאחד מהמקומות היחידים בארץ המאפשר שילוב בין האקדמיה לבין התעשייה בתחום של הנדסת אנוש. 
עבודה במוקד מאפשרת חשיפה לפרויקטים מעניינים ומגוונים בתחום הביטחוני ובנושאי בטיחות הדרכים.
היתרון הבולט של המוקד היינו בכך שהוא מציע אפשרות להשתלב בביצוע מחקר מתודולוגי מעמיק לסוגיות הנדסת אנוש מורכבות - דבר אשר בתעשייה לרוב אין זמן וכלים להתנסות בו. 
במסגרת עבודתי במוקד נחשפתי לכלים טכנולוגים מתקדמים (סימולטור נהיגה\ ממשקים חדישים בתחום התלת-מימד ועוד) למדתי עקרונות ובסיס של מחקר יישומי אשר כיום מאפשרים לי בעבודתי הסתכלות וחשיבה מקיפה ועשירה יותר.

לכל מי שמתעניין ורוצה לעשות את צעדיו הראשונים בתחום זה, שילוב עבודה במוקד לגורמי אנוש במסגרת הלימודים לתואר שני הינה מתכונת מנצחת.

שי אבירם
דוא"ל: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

נעם מור - פסיכולוג קוגניטיבי ומהנדס אנוש בחברת יו איי

noam

שמי נעם ואני פסיכולוג קוגניטיבי ומהנדס אנוש בחברת יו איי.

את תחילת דרכי בהנדסת אנוש וארגונומיה עשיתי במוקד תחת ניהולו והנחייתו של פרופ' יואל נורמן ז"ל (בזמן שעשיתי תואר שני).

המחקר שעסקתי בו בחן את הצד הפיזיולוגי והפסיכולוגי של עייפות חזותית והציע פתרונות יישומיים לחלוקה לתפקידים על פי מדדים קוגניטיביים ופיזיולוגיים. מחקר זה והעבודה מול הלקוחות (חיל האוויר האמריקאי) נתנו לי פרספקטיבה אקדמית יישומית על תחום הנדסת האנוש והארגונומיה ועיצבו ראשונית את תפיסתי המקצועית והמתודולוגית.

הניסיון שרכשתי עזר לי מאוד בתחילת דרכי המקצועית ומשמש לי משען עד היום במצבים בהם דרושים פתרונות מושכלים ויצירתיים לבעיות יישומיות. המוקד היה המקום היישומי היחידי באוניברסיטה, וזו הסיבה שכל כך אהבתי אותו ואהבתי לעבוד בו, מלבד האנשים המדהימים שהיו בו (פארלי, הדס, מאיה, שי, אלון, יניב, עינת ויואל ז"ל).

אם אתם מחפשים מקום שממנו תוכלו להתקדם בצורה מושכלת לעולם האמיתי, זה המקום בשבילכם.

כיום אני מהנדס אנוש (יועץ UI/יועץ UX/מעצב חווית משתמש/מאפיין ממשק משתמש – יש למקצוע הרבה שמות) והמשמעות של זה היא עיצוב לוגי וויזואלי של ממשקי אדם מחשב. על בסיס מטרות המערכת והדרישות השונות שמעלה הלקוח ולפי הידע האקדמי והמקצועי שרכשתי אני מאפיין את ממשק המשתמש ובונה את ארכיטקטורת המידע בו בהתאם.

כלומר, הממשק של המוצר, מה שהמשתמש רואה ומרגיש, זה עבודה שלי (לדוגמא שולחן העבודה של Windows ומערכת הניווט בה). וזה די כיף

להלן קישור לאתר החברה בה אני עובד:

 http://www.ui.co.il/?gclid=CJGb_MbxoL8CFSbKtAodNEAAAg

להלן קישור לסרט תדמית למערכת שעיצבתי עבור חברת NICE:

 http://www.youtube.com/watch?v=-9d6il4LUL0

 

 פיטר בק - מדען בכיר במעבדת המחקר של IBM חיפה

פיטר בק (Phd) עבד במעבדת המוקד לארגונומיה וגורמי אנוש תחת הנחיתו של פרופ' יואל נורמן (ז"ל) משנת 1999 ועד שנת 2000. במהלך תקופה זו פיטר זכה להנחיה צמודה ולייעוץ לביצוע עבודת התזה שלו בתואר ה-M.A.. העבודה במוקד לארגונומיה וגורמי אנוש והקשר עם פרופ' נורמן ז"ל עיצבו באופן משמעותי את הקריירה של ד"ר בק וכן את חייו האישיים - מעזרה בקליטה קלה בישראל במהלך תקופת העלייה ועד להמלצות בנושאים מקצועיים לקראת לימודי הדוקטורט. ד"ר בק ביצע את הדוקטורט שלו באוניברסיטת בן גוריון בנגב, באר שבע, ולאחריו יצא ללימודי פוסט דוקטורט בגרמניה באוניברסיטת העלית של קונסטנץ.

ד"ר בק הינו מדען בכיר במעבדת המחקר של IBM, חיפה, מאז שנת 2010. ד"ר בק עובד בתחום הניתוח החזותי (visual analytics) בעיקר בתחום המרחב והזמן (spatiotemporal domain).

כיום תחומי העניין המרכזיים שלו הם בפיתוח ועיצוב של טכניקות חדשות לניתוח ויזואליזציה אינטראקטיבית של מאגרי נתוני מרחב וזמן באופן ספציפי, ובאופן יותר כללי של נתונים עסקיים בכלל, הן בזמן אמת והן כתצוגת היסטוריית הנתונים, עבודתו תורמת הן לתחומים האקדמיים והן ליישומיים תעשייתיים.

 

אלון שמעוני - עובד בתחום ה-UX (אפיון חווית משתמש) בחברת UI בנתניה

שמי אלון שמעוני, למדתי לתואר שני  בחוג לפסיכולוגיה במגמה הקוגנטיבית בין השנים 2008-2012, ועבדתי במוקד בין השנים 2009-2011.

כבר במהלך הלימודים לתואר הראשון ובמהלך התואר השני עניינה אותי הפרקטיקה של לימודי הקוגניציה והעסיקה אותי המחשבה כיצד לקחת את הידע התיאורטי הרחב הזה ולהשתמש בו על מנת לתרום למוצרים או מערכות בעולם.

מאז סיום הלימודים אני עובד בתחום ה-UX (אפיון חווית משתמש) בחברת UI בנתניה.

בשלושת השנים הללו עבדתי על מגוון פרוייקטים שונים בהם אפיינתי מערכות שונות לצרכים שונים ובפלטפורמות שונות, כולל כמעט שנתיים בהם עבדתי בחברת NICE ברעננה.

העבודה מרתקת ודורשת שילוב של יכולות אנליטיות עם יצירתיות ויכולת לחשוב כל הזמן מחוץ לקופסא.

מעבר לכך, אפיון טוב של מערכת כלשהיא דורש למידה ומחקר של המערכת ושל המשתמשים בה, את היכולת שלי לעשות היטב את החלק זה אני נוטה לשייך ללימודים ולעבודה במוקד. היכולת לרדת לפרטים, ללמוד ולשאול שאלות ולבצע בצורה מאורגנת ויעילה מבוססת על המון ידע והרגלים שקיבלתי משם.